mandag 8. august 2011

Status etter 1 uke.


Ja, da har vi snart vært her en uke. Og for en spennede uke det har vært. Vi har store deler av tiden vært på husvisninger med eiendomsmegleren vår Shabani som snakker veeeeldig mye. Og han har alltid med seg en eller annen kollega som bare ikke helt har fått sin tilmålte del sosial intelligens. Kjempekjekt! Det viser seg egentlig at det faktisk ikke er artig som jeg trodde å reise ned hit husløs. Det er selvfølgelig mye spenning i å ikke vite noe mer hva som skjer/hvor vi skal etter de neste 30 minuttene, men det blir vanskelig å få ro til å gjøre andre ting når du enda ikke har fått åpna kofferten...

Det har jo blitt noen øl de siste dagene, når vi har trengt å ta en pause fra kaoset og bare slappe av litt. Og den har faktisk vært like livsnødvendig hver eneste dag! Alle vet jo at med litt øl i magen, blir det party i hagen. Livet er straks litt lysere ;)

Nå er vi litt kresne også da. Vi har faktisk fått en fantastisk tilbud av kameraten våres om å flytte inn hos han. Der skulle vi få bo gratis hele året. Det høres jo ut som en sweet deal. Huset var fint det, men vi måtte dele soverom og han skulle bygge bar i stua, så vi fant ut av vi heller ville finne noe eget, litt roligere og litt mindre ungkarslig. Det er kjekt å få sove om natta tenker vi :D


Marginene har altså faktisk ikke helt vært med oss disse dagene. Vi har bytta hotell hver natt og brutt mange av våre egne regler. Her om kvelden fant vi oss selv tuslende helt alene i kveldsmørket midt inni ghettoen på leting etter et sted å sove. For sikkerhets skyld med alle verdisakene vi hadde i ryggsekken. Men, det gikk bra det! Etter å ha banka på noen dører fant vi husrom til slutt.

I går snudde hellet vårt. Nå er vi endelig innkvartert i gjestehuset til sjefen vår hvor vi kan bo til vi finner noe eget. Her er det kjempekoselig, og vi har fått 2 hunder på kjøpet; Lulu og Fenris! Det liker vi.

Det er utrolig godt å være tilbake her, og når vi farter rundt her så er det mange som husker oss og er glad for at vi er tilbake igjen. Konge! Og nå får vi lønn for å kunne språket. Veldig mange her blir skikkelig overraska når vi kan si mer enn hei, hvordan går det på swahili. Vi har allerede fått oss mange nye venner!

Vi fikk oss en ny venn som eeeeelsker Louis Vuitton! Det var overalt i hele bilen!

Jobbtilbudene har begynt å strømme inn fra flere kanter, manageren på Maisha Club vil ha oss med på en stor reåpning av klubben når ramadhan er over, vi skal visst være med i en musikkvideo i løpet av måneden og til uka skal vi møte sjefen på THT (Tanzanian House of Talents), så kanskje vi skal undervise i dans der etterhvert. Og imorra er første dag på jobb i barnehagen! Det blir veldig spennende! Vi ble fortalt at det skulle være noen planleggingsdager før åpningen, men det har visst falt litt i fisk. Så 8 sharp i morra stiller jeg med godt mot, uten å vite hvilken avdeling jeg jobber på, hvem jeg jobber med eller hvor mange kids som kommer. Men det finner jeg vel fort ut når de kommer løpende inn døra én etter én.

Ps: Nå har vi kjøpt oss internett-modem begge to, så vi tror og håper at vi blir lettere å få tak i her i år enn i fjor! Ikke dårlig.. :D

1 kommentar:

  1. BRA jenter! Ta vare på hverandre! og btw: æsj. (til louis vuitton bilen)

    SvarSlett