mandag 15. august 2011

News!

Tjompis folkens! Her kommer litt nyheta fra oss..

Vi har den siste uka begynt å jobbe på The Nordic School, K-E i barneavdelinga og AO på SFO. Veldig kjekke barn, og mye dansk og svensk. Men det går så det suse og vi stortrives! Vi har til nu bodd i gjestehuset til sjefen, no som e veldig koselig. Men litt kjedelig også. Først fordi vi ikkje har hatt eget kjøkken, som betyr mye restaurant mat. Og for det andre fordi det ikkje e vindu, som betyr lett forkjølelse enda vi sover med klær. (ja, vet...man skukke tru at man kunne fryse i Afrika. Men det gjør vi altså).

Den glade nyheten e da at vi endelig har fått oss hus. JIPPI!! Det ligg på midt i smørøyet i Dar es Salaam, litt inn i hood`n så vi bor med lokale, og har en perfekt, sliten liten bakgård som vi dele med huseieren og noen til. Vi har også 3 soverom, hvilket betyr at det e gooood plass til gjesta :) Så det e bare å hive sæ rundt og booke plass! Gata vi bor i e veldig liten, men romme meget mye. Som vil si at vi på andre sida av husveggen har en liten bar, (som heldigvis stenge kl.11 om kvelden), har bilvask og reparering, frisør, klesbutikk, vanlig butikk, restaurant, kopi-butikk og byggebutikk. Ergo, vi skakkje langt ut av døra for å finne det vi treng. Og det like vi!

I helga tok vi også turen til Bagamoyo for å hilse på kjente og kjære. Det va en helt fantastisk tur!
Et lite bilde fra bussturen kommer her:

(Ja, vi vet.. Vi ser ganske funky ut.. Men igjen, vi bor jo i Tanzania, som i grunn ikkje e helt vanlig det heller.)

Det va hvertfall veldig godt å komme ut fra storbyen og "hjem" på landet. Vi fikk møte guttan våres (B-town) som va sjeleglad for å se oss, og viktigst ut av alt; Sivert og Celine. Og dem hadde vi begge savna veldig. Sivert virka litt fortumla, veldig kosat og litt tynnere. Og Celine va blitt kjempestor hund, og va så glad at ho ikkje visste kor ho skulle gjøre av sæ. Trur nok at vi kanskje må få oss en ny katt snart. Og så en ny hund..

Ellers begynne ting å rulle.. Vi ska i morra henge opp plakata rundt omkring å reklamere for at vi starte opp kvelds-danseskole på skolen vi jobbe. Satse på sprengsuksess, alltid positiv! Vi har til og med satt opp egen danseklasse for mødrene. Håpe på at mange melde sæ på. Vi glede oss hvertfall veldig. I tillegg har vi blitt forespurt om vi vil undervise på THT (Tanzania House of Talents). Så i morra etter jobb skal vi ta turen dit og sjekke litt ut. Satse også på sprengsuksess der ;)

Utenom det har vi funnet ut at det kanskje e på tide å vekke kroppen til livet igjen. Så vi starta friskt ut i dag med en ballettklasse, til fengende Trond Viggo låter, i og med at det va den eneste cd`en vi fant på skolen. Klare sikkert ikkje å gå normalt i morra.. Meen, det må vi bare bite i oss, siden vi tok en såpass lang ferie fra trening. Vi e hvertfall i gang, og satse på at kroppan e tilbake in shape om 2 uke. Litt hvertfall.

Håpe dokker har det aller flotters hjemme, og har kommet dokker etter ferien. Det e lov å sende oppdateringe til oss også, bare så dokker vet. HINT HINT!

Gode klemma fra Karen-Emilie & Anette Otilie

1 kommentar:

  1. Følger nøye med på bloggen deres - Godt at dere har fått et sted å bo.

    SvarSlett